Powder brows wat is dat

Wat is Powder Brows? 

Powder Brows wat is dat? Powder brows, ook wel bekend als poederachtige wenkbrauwen, is een techniek voor permanente make-up (PMU) die wordt toegepast om de illusie van volle, goed gevormde wenkbrauwen te creëren. In tegenstelling tot microblading, waarbij dunne haarachtige streepjes worden gemaakt, wordt bij Powder Brows een zachte poederige schaduw gecreëerd die lijkt op het effect van ingekleurde wenkbrauwpotlood of poeder.

Powder brows wat is dat? Hier zijn enkele kenmerken van Powder Brows:

  • Zachte Poederige Look:De techniek resulteert in een zachte, gevulde wenkbrauw met een poederachtige finish.
  • Geschikt voor Verschillende Wenkbrauwhaartypes: Powder Brows zijn geschikt voor verschillende wenkbrauwhaartypes, inclusief dunne of onregelmatige wenkbrauwen.
  • Langdurig Resultaat: Net als andere vormen van permanente make-up is Powder Brows ontworpen om langdurige resultaten te bieden, waardoor dagelijkse wenkbrauwmake-up overbodig wordt.
  • Aanpasbaar aan Stijl en Voorkeur: De intensiteit van de poederlook kan variëren, waardoor het mogelijk is om aan te passen aan de voorkeur van de persoon, van subtiel tot meer uitgesproken.
  • Voor het laten uitvoeren van Powder Brows is het belangrijk om een ervaren en getrainde PMU-professional te raadplegen, en om de nazorginstructies nauwgezet op te volgen voor een optimaal resultaat.

Genezingsproces van Permanente make up: 

Het genezingsproces van een PMU (Permanente Make-up) gebied doorloopt verschillende fasen:

  • Direct na de behandeling:  Het behandelde gebied kan er wat donkerder uit zien dan het uiteindelijke resultaat. Ook kunnen er mogelijk korstjes ontstaan.
  • Eerste week:  De kleur van het PMU-gebied kan in de eerste week wat vervagen naarmate het geneest. Het is belangrijk om het gebied droog te houden en blootstelling aan vocht te vermijden.
  • Tweede week: Het genezingsproces gaat verder, en korstjes kunnen langzaam verdwijnen. Het is normaal dat het resultaat in deze fase nog aan het stabiliseren is.
  • Paar weken later: Het uiteindelijke resultaat van de PMU wordt duidelijker zichtbaar. De kleur kan zich stabiliseren, en het behandelde gebied krijgt de gewenste uitstraling.

Het is essentieel om de nazorginstructies van je PMU-specialist nauwgezet op te volgen tijdens het genezingsproces. Dit kan onder andere inhouden dat je het behandelde gebied niet nat maakt, vermijdt om het te krabben, en blootstelling aan direct zonlicht beperkt. Bij vragen of zorgen is het altijd verstandig om contact op te nemen met je PMU-professional.

Powder brows wat is dat

● Ben je verhinderd en kun je niet op de afspraak komen? Dan vragen we je om zo snel mogelijk, maar uiterlijk 24 uur voor de afspraak, te laten weten dat je niet komt. Dit kan telefonisch, via WhatsApp, e-mail of door je af te melden via de link in de herinneringsmail (let op: dit moet 48 uur van te voren!). Deze regel geldt voor iedereen en in alle denkbare situaties, dus ook bij ziekte, een ongeluk, een ziek kind en meer.
● Kom je niet opdagen, of meld je je niet op tijd af? Dan betaal je 50% van de behandelingskosten.
● Kom je meer dan 5 minuten te laat voor je behandeling? Dan verkorten we de tijd van de behandeling met evenveel tijd. In dit geval betaal je alsnog het volledige bedrag van de behandeling. In deze situatie zijn wij niet verantwoordelijk voor de kwaliteit van het eindresultaat.
● Ben je een nieuwe klant? Dan vragen we je om een aanbetaling van 50% van de behandelingskosten. Als je bent verhinderd en je afspraak niet op tijd annuleert, houden wij de aanbetaling.
● Neem kinderen onder de 7 jaar niet mee naar de salon.
● Heb je in een andere salon wimperextensions laten zetten? Dan kun je bij ons helaas niet terecht voor refills. Wel ben je natuurlijk van harte welkom voor een nieuwe set.
● Is meer dan 80% van je wimperextensions uitgevallen voor je refill-behandeling? Laat dit ons dan vooraf weten.
● Wij adviseren je om na iedere 3e refill een nieuwe set wimperextensions te laten plaatsen. Zo kunnen wij de kwaliteit garanderen.
● Alle afspraakbevestigingen en -wijzigingen sturen wij per e-mail. Zorg dus dat je het juiste e-mailadres aan ons doorgeeft!
● Heb je een afspraakbevestiging ontvangen per mail? Controleer deze dan goed, om fouten en miscommunicatie te voorkomen.